Carbassó rodó

Varietat: Rodó

Temporada de consum: De juny a octubre

Cicle de cultiu: La plantada del carbassó comença a l’abril i es cullen entre dos i tres mesos més tard.

Nutrició: Té una aportació energètica i calòrica baixa però destaca especialment el contingut de vitamina C, àcid fòlic i flavonoides, que ens poden ajudar a tenir una pell sana i a mantenir les defenses en acció. La fibra que posseeix suavitza i desinflama les mucoses de l’aparell digestiu i ajuda a fer la digestió a persones amb problemes gàstrics.

Curiositats: El 95% del pes del carbassó és aigua, per això és tan hidratant i agradable menjar-ne quan és l’època més calorosa de l’any. En la medicina tradicional xinesa s’utilitzava per alleugerir les condicions d’humitat anormal com ara l’èczema, l’edema o les dificultats per orinar. Habitualment, s’actostuma a cuinar farcit per dins de verdures o amb carn picada acompanyada d’un sofregit i gratinat amb formatge.