Central Parc rep un guardó per a emprenedors de l’economia social

El Premi Manuel Arroyo 2019 reconeix la cooperativa per fomentar els valors del fundador de l’Escola Sant Gervasi

L’auditori de Torre Marimon de Caldes de Montbui ha acollit el lliurament del Premi Manuel Arroyo 2019 per a emprenedors de l’economia cooperativa. El guardó impulsat per l’escola Sant Gervasi ha reconegut el projecte de Central Parc del Baix Llobregat. El jurat ha premiat l’impacte social del projecte, pel seu tarannà ecològic i educatiu, per la seva viabilitat econòmica i per la seva capacitat de generar comerç de proximitat.

El premi té la voluntat de donar suport i impuls a projectes empresarials cooperatius. La nova línia de serveis i activitats de Central Parc també ha cridat l’atenció als encarregats d’atorgar el premi. Els tallers se centren en la sensibilització i l’educació en relació amb l’agroecologia, el consum responsable i la preservació del patrimoni natural.

La resta de finalistes del Premi Manuel Arroyo 2019 van ser Territori de Masies i Mow-T. La primera es tracta d’una cooperativa de veïns, associacions i empreses que treballa per reivindicar, protegir i promoure els paisatges i la vida rural del Baix Solsonès. En canvi, la segona centra el projecte en aprofitar i redissenyar residus tèxtils i compta amb un programa d’inserció per a la inclusió de persones en risc d’exclusió social.

El guardó va acompanyat amb una dotació econòmica de 6.000 euros. A més, a Central Parc rebrem els serveis d’assessorament i acompanyament durant un any del grup Integral en els àmbits econòmic, fiscal, comptable, laboral i comercial. També gaudirem d’un any gratuït de la quota de sòcia a la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.