Col·laborem a la Setmana Bio amb dues activitats educatives

Donar a conèixer la producció agrària i l’alimentació ecològiques en l’entorn educatiu. Sota aquesta premissa, hem impulsat dues activitats pedagògiques en el marc de la Setmana Bio a l’escola. La iniciativa integra un conjunt d’actes i tallers arreu de Catalunya amb la voluntat de donar a conèixer els productes ecològics de proximitat.

Durant aquesta setmana, el formador de la nostra cooperativa ha visitat l’Escola Regina Carmeli de Rubí i també l’Escola Meritxell de Mataró. Hem preparat diferents tallers per apropar l’alumnat a l’agricultura treballant a l’hort del centre educatiu. Tots els grups han après què és l’associació de cultius, com funciona el control natural de plagues i han descobert com muntar un hort mòbil.

A més, comptem amb un nou taller anomenat Fem un dia de pagès que oferim a través de la guia escolar de Sant Boi. Una formació per a alumnes d’Infantil i Primària centrat en descobrir les tasques que es fan en un camp agroecològic i en aprendre tot fent treball en un entorn natural.

Les activitats de la Setmana Bio també inclouen el Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica. Un guardó que fa dos cursos va rebre el projecte d’Aprenentatge Servei en què vam col·laborar amb l’INS Montjuïc i l’ONG Desos Opció Solidària, centrat en la introducció de les minves agrícoles en el circuit alimentari.