Col·laborem amb un nou espai de consum responsable de Sants

Central Parc ha començat a participar en un nou espai de consum alimentari responsable i sostenible. Des de la cooperativa estem molt orgullosos d’anunciar que ens hem convertit en proveïdors de fruites i verdures de ¡La Colmena que dice sí! de Sants.

L’entitat s’ha presentat al barri barceloní amb una àmplia oferta de productes de qualitat i de proximitat. La iniciativa consisteix en una xarxa de venda directa on comunitats de consumidors contacten amb productors locals gràcies a una plataforma a través d’Internet. Els aliments s’encarreguen directament als proveïdors a través d’una comanda online a la pàgina web de l’organització.

La Colmena és una bona forma de donar suport a l’agricultura local i també suposa una nova experiència de compra. Al barri de Sants, l’espai permetrà que productors i consumidors es puguin conèixer, conversar i compartir experiències. A més, la Bettina  Ruiz, responsable de la gestió, també organitzarà xerrades, tallers i tasts per dinamitzar la comunitat i posar en valor la importància d’una alimentació saludable.

L’espai ofereix una gran varietat de productes com llegums, ous, pa, formatge, carn o begudes. La informació sobre els productors i els nostres projectes, ofertes, consells i activitats es pot trobar a la pàgina web de la ¡Colmena que dice sí! de Sants. A més, la iniciativa acosta el camp a les famílies que volen menjar sa i sense intermediaris i també permet establir un nou punt de consum sostenible al barri.

Les colmenas formen part d’un moviment d’economia col·laborativa que continua creixent i, a dia d’avui, ja n’hi ha més de 900 arreu d’Europa. La tendència també s’ha estès arreu de l’Àrea Metropolitana, on ja s’han impulsat 16 espais de consum alimentari responsable. Més enllà de la nova iniciativa a Sants, des del passat mes de maig Central Parc s’encarrega de proveir de fruites i verdures ecològiques a la ¡Colmena que dice sí! del Poblenou.

L’estrena de la iniciativa s’ha dut a terme el 18 de gener a la cafeteria El Pati Verd, situada al carrer Olzinelles de Sants. Els usuaris podran anar a recollir els productes en aquest espai cada dimecres de 18.30 a 20.00h. Durant la presentació, Central Parc i els altres productors també hem tingut l’oportunitat d’exposar als consumidors el nostre projecte d’empresa social. El contacte directe entre els dos col·lectius es mantindrà durant el mercat efímer que es crearà una vegada per setmana.