Iniciem la temporada de carxofa al Parc Agrari
Des de Central Parc ja hem posat a la venta la primera collita de carxofes. A partir d’aquesta setmana tenim disponibles pels nostres consumidors els primers exemplars de la temporada, que s’allargarà fins al mes de maig.
La carxofa és la verdura emblemàtica del Baix Llobregat i ja fa un centenar d’anys que es cultiva a la comarca, des d’inicis del segle XX. El Parc Agrari del Baix Llobregat disposa de més de 500 hectàrees dedicades exclusivament a la producció de l’aliment estrella de la zona. A Central Parc disposem de 0,8 hectàrees destinades al cultiu de carxofes de la varietat blanca de Tudela i produïm al voltant d’11.000 kg a l’any.
La bona adaptació a la comarca d’aquesta verdura es deu al fet que els terrenys del Parc Agrari es troben enmig del Delta del Llobregat, un espai caracteritzat per comptar amb terres molt fèrtils. Els camps també gaudeixen d’una bona situació geogràfica, ja que la proximitat amb el mar i les muntanyes de Collserola, del Garraf i Montbaix – Montpedrós ajuda a regular les temperatures i dificulta l’aparició de gelades.
El cicle de cultiu comença el mes d’agost amb la plantada de les soques per tal que es puguin començar a collir entre els mesos de novembre i desembre. El cicle de vida d’una carxofera acostuma a durar aproximadament dos anys. Tot i això, les plantes es veuen amenaçades per una plaga anomenada el barrinador de la carxofa i també per les gelades, que poden frenar el seu cicle de creixement.
La carxofa és un producte típic de Sant Boi de Llobregat i l’Ajuntament en fa promoció amb la celebració de La Carxofada i del Mes de la Carxofa. Les activitats se celebren durant el mes de març i el consistori pretén que l’hortalissa s’identifiqui com a element identitari de la ciutat i també com a ingredient estrella de la gastronomia local.
La Carxofada és una festa que impulsen L’Ajuntament i l’agrupació de restaurants Degusta Sant Boi i també hi col·laboren el Parc Agrari i la Cooperativa Agrària Santboiana. L’acte ja ha arribat a les 17 edicions i consisteix en un menú degustació de cinc plats en què la carxofa n’és la protagonista. En la darrera edició, Central Parc vam ser proveïdors oficials de l’esdeveniment, on es van cuinar més de 1.000 kg de carxofes cultivats en una de les nostres finques. Aquí podeu veure el vídeo de la festa:
Si vols comprar les nostres carxofes, posa’t en contacte amb comandes@centralparc.cat!