L’INS Guineueta descobreix l’agroecologia als nostres terrenys

Durant els darrers mesos, Central Parc ha rebut la visita en tres ocasions de l’alumnat de 3r d’ESO de l’INS Guineueta als terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat. Els educadors de la cooperativa han introduït els i les joves al món de pagesia ecològica i sostenible, que desenvolupa diàriament la nostra organització. La sessió inicial ha significat un primer pas per descobrir els productes i mètodes amb els quals treballem.

En canvi, les dues sessions posteriors han servit per a embrutar-nos les mans i treballar la terra com si fóssim pagesos i pageses. Amb aquestes jornades pràctiques, l’alumnat ha pogut conèixer les dificultats a les quals s’enfronten els agricultors dia a dia. Noies i nois han descobert algunes problemàtiques com la manca de pluja i l’afectació per plagues, però també altres complicacions a l’hora de comercialitzar els productes que  ja estan a punt per collir.

Els grups de 3r d’ESO han conegut els diferents estadis pels que passa el camp, des del fred més rigorós i l’estat de letàrgia fins a l’entrada de la primavera amb la floració i avançament del cicle biològic de les hortalisses que trobem plantades. Per tal d’exemplificar totes les tècniques i aprenentatges, els i les alumnes de l’INS La Guineueta han plantat diferents hortalisses de temporada. Posteriorment, han conreat i han adquirit coneixements relacionat amb totes les fases de producció de verdures.

Per concloure les visites, l’alumnat ha collit aliments dels terrenys i els i les joves s’han pogut preparar una cistella que s’han endut cap a casa. Noies i nois han collit enciams, espinacs, bledes i altres verdures per tal de conèixer les diferents formes de preparar les comandes. Les jornades pràctiques amb el centre educatiu són un clar exemple de la tasca de divulgació i apoderament que duen a terme els formadors de la cooperativa.