L’Institut Rafael Casanova es forma en agricultura ecològica

Central Parc ha rebut la visita de les noies i nois de 2n d’ESO de l’Institut Rafael Casanova de Sant Boi a les parcel·les del Parc Agrari. La cooperativa ha preparat una activitat educativa i lúdica anomenada “Fem de pagès durant 1 dia!” per apropar l’alumnat a l’agricultura ecològica. Noies i nois han tingut un primer contacte amb la pagesia, una professió molt arrelada al municipi que s’està perdent.

Després de l’arribada a la finca de Ca la Nanda, l’activitat ha començat amb una presentació en anglès de Central Parc i del Parc Agrari. L’exposició també s’ha centrat en el cultiu d’un dels productes estrella durant la temporada d’hivern i primavera: les carxofes. Tot seguit, els i les joves s’han dividit en grups per dur a terme les tasques habituals en un camp de carxofes amb l’equipament necessari com les eines, els insums i els elements de protecció.

Noies i nois han distingit entre les diferents plantes dels camps, han tret herbes i han collit carxofes per descobrir com es prepara una comanda. La sessió també ha inclòs una part lúdica de preparació de carxofes a la brasa collides pels joves i la celebració d’una carxofada popular. Com a comiat, el pagès de Central Parc ha repartit 1 kg de verdures per a cada alumne de l’Institut.