Impulsem noves activitats formatives

Central Parc ha posat en marxa una nova línia de serveis consistent en la realització de formacions i activitats destinades a centres educatius, entitats i altres col·lectius. Des de la cooperativa estem impulsats noves activitats gràcies a la subvenció rebuda de Projectes Singulars, una iniciativa de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya. Amb aquest nou projecte volem posar en marxa horts urbans i comunitaris per promoure la sobirania alimentària i la cohesió social.

En les últimes setmanes, hem col·laborat amb diverses organitzacions i col·lectius en el marc de la iniciativa. Estem treballant amb la cooperativa integral El Roser per posar en valor terrenys i convertir-los en horts que s’utilitzaran com a eines pedagògiques o comunitàries. La feina va començar amb la neteja i arranjament de l’espai i de les tanques i camins que l’envolten. També hem utilitzat el motocultor per llaurar i construir els bancals abans d’adobar-los i protegir-los amb fems i palla.

Les famílies que formen la cooperativa han participat en moltes tasques com desbrossar la zona d’arbres fruiters i realitzar-hi la poda hivernal per convertir-la en un espai lúdic. A més, han col·laborat a la construcció de tanques i arranjament dels camins de l’entorn i han preparat la terra per deixar-la a punt per cultivar. Després d’instal·lar el sistema de reg, les nenes i nens de l’escola s’han encarregat de la plantació d’hortalisses com enciams, tomàquets i carbassó.

Més enllà de la col·laboració amb El Roser, duem a terme formacions relacionades amb un curs sobre agricultura ecològica i medi ambient organitzat per l’ETIF Castelldefels. Durant tres mesos, estarem realitzant formacions teòriques i pràctiques quatre dies per setmana a Sant Andreu de la Barca. Les activitats amb joves de 17 a 29 anys se centraran en conèixer les tècniques de l’agricultura ecològica, la jardineria i la floricultura.

També hem tingut l’oportunitat de fer una xerrada formativa sobre agricultura ecològica al Centre de Formació d’Adults de Sant Boi. Així mateix, continuem les activitats del Programa de Formació i Inserció en l’especialitat d’agropecuària a Sant Boi de Llobregat. A més, continuem la col·laboració que mantenim amb l’Institut Montjuïc per recuperar i cuidar l’hort del centre educatiu. En les properes setmanes, també rebrem la visita del Col·legi Camí en el marc del projecte sobre el dret a l’alimentació que impulsa Desos a l’escola.

Podeu consultar totes les formacions, tallers i assessoraments que oferim al catàleg d’activitats per a centres educatius i també al catàleg per a organitzacions i empreses.